Yukka yucca Avize çiçeği

 

Yukka Yucca Avize Çiçeği 1

Yukka Yucca Avize Çiçeği


Yukka bitkisi çok yıllık ve yaprağını dökmeyen, beyaz çiçekler açan avize şeklindeki ağaç bitkisidir.  Anavatanı Amerika kıtası olan bu ağaç türünün 2 farklı çeşidi mevcuttur. Biri kılıç yukka diye bilinen  ve yaprakları aşırı derecede batıcı, diken şeklinde olan, özellikle dış mekanlarda tercih edilen cinsidir. Bir diğeri ise hem iç mekanda me de dış mekanda kullanılabilen yumuşak yapraklı yukka bitkisidir. 

Yukka Yucca Avize Çiçeği 2

Her 2 türden de mevcut olup beden yaş ortalaması 15 yıldır. Boyut olarak 50 cm, 1 metre ve 1,5 metre olmak üzere farklı boyut ve ebatlarda yukka (Avize çiçeği) mevcuttur. Zenginliğin ve bereketin göstergesi olarak çokça tercih edilen yukka ağacı uygun fiyatlara, üreticiden direkt olarak satılmaktadır. 

Yukka Yucca Avize Çiçeği 3

Susuzluğa ve soğuğa karşı dirençli olmasına rağmen ev içinde salon bitkisi olarak tercih edildiği durumlarda bu tür bir sorunla karşılaşılmaması, bitkisinin görselliği ve güzelliğini kaybetmemesini sağlamaktadır. Sıradan ağaç türlerinin aksine yapısı itibariyle bulunduğu ortama tropikal bir hava katmaktadır. 

Tek gövdeli ve 2 veya 3 gövdeli olarak satılabildiği gibi, bizde mevcut olan avize çiçeği ağaçlarının gözde yapısı büyük olduğundan dolayı, görselliği her zaman çok iyi durumdadır. 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :


three columns

kategori 4

kategori 5

kategori 6