Parlak Yapraklı Kartopu Viburnum Lycidum

Parlak Yapraklı Kartopu Viburnum Lycidum 1

Parlak Yapraklı Kartopu Viburnum Lycidum

En güzel çalı grubu bitkilerinden olan parlak yapraklı kartopu (Viburnum Lycidum), 2-3 metre boylanabilen, her dem yeşil, parlak yeşil yapraklı bir bitkidir. Bahçe ve çit yapımında çok kullanılır. Peyzaj çalışmalarında bölgesel tekil dikimler yapılabildiği gibi grupaj dikimler de yapılmaktadır. Kafe ve restoranlarda, renkli saksılarla çok hoş bir görüntü sağlar.


Parlak Yapraklı Kartopu Viburnum Lycidum 2


Parlak yapraklı kartopu, büyüdükçe yuvarlak bir form alır. Önce pembe renkli tomurcuklanıp sonrasında beyaz renkte çiçekler açar. Soğuğa dayanıklıdır. Sürekli karlı olan yerlerin dışında Türkiye'nin her şehrinde yaşamını sürdürür. Daha çok Akdeniz bölgesi özelliklerinin yoğun olduğu yerler kartopu bitkisinin maksimum rahatlıkla büyüyebildiği yerlerdir.

Kartopu bitkisinin parlak ve göz alıcı yaprakları, dikildiği yerlere capcanlı, yemyeşil, doğal bir görüntü verir. Her türlü toprakta rahatlıkla yetişir. Toprak özelliği olarak seçici değildir. Bu özelliği, kartopunun yaşama alanını oldukça genişletmektedir.

Kartopu bitkilerimiz, 50-60 cm, 1 metre ve 1,5 metre-2 metre boylarda satışa sunulmaktadır. Üreticiden parlak yapraklı kartopu satın almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :


three columns

kategori 4

kategori 5

kategori 6