leylandi çamı fidanı cupressocyparis

 

leylandi çamı fidanı melez selvi

Leylandi Çamı Fidanı - Cupressocyparis

Melez servi olarak da bilinen leylandi çamı fidanı, koyu yeşil rengiyle her mevsim yaprağını dökmeden yeşil kalabilen çok dayanıklı bir çam türüdür. Tekli olarak dikilebildiği gibi daha çok peyzaj uygulamalarında çoklu dikimlerle bahçe çit ve duvarı olarak da tercih edilmektedir. Yapısı itibariyle dayanıklı olmasından dolayı -20 -25 dereceye kadar dayanabilmektedir. Servi türü olmasından dolayı leylandi fidanı her yıl 1 metrenin üzerinde boylanmaktadır.


Leylandi Fidanı ne zaman dikilir

Saksıda yetiştirilen leylandi fidanı 4 mevsim dikilebilmektedir. Önemli olan tarla sökümü ve sonradan saksıya alınmamış olmasına dikkat edilmelidir. Söküm leylandi fidanları için kuruma ve fire verme ihtimali yüksek olduğundan dolayı saksıda yetiştirilmiş olduğundan emin olarak satın almalısınız. 4 Mevsim dikilebilir olmasına rağmen bahar ayları leylandi fidanının dikimi için en ideal mevsimdir.


Leylandi Fidanı Budaması

Leylandi fidan rahatlıkla budanabilen ve budama ile daha da gürleşen bir çam türüdür. Hızlı büyüdüğünden dolayı budama işlemi bu fidan türü için çok elzemdir. Budama yapılarak spiral veya top şekilleri verilerek çok güzel bir görüntü alması sağlanır. 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :


three columns

kategori 4

kategori 5

kategori 6